پست الکترونیکی:
کلمه عبور:
 
ورود
گردشگری و تغذیه  ›› غذاهای محلی
 
غذاهای گیلکی

کاربر فعال
تعداد پست :
1120
۱۶:۵۷   ۱۳۹۱/۲/۲۵
       
نقل قول
پنکیک کدوحلوایی ( یکی از شیرینی های محلی گیلکی هست و نام اصلیش كويي کاکا هست)
با سپاس از دوست عزیز خانم Sara Sabet

مواد لازم : تخم مرغ:3 تا - شیر:1پیمانه - شکر:1پیمانه - پوره کدوحلوایی:1پیمانه - آرد: 2 پیمانه - گردوی پودر شده:1 پیمانه - وانیل. پودر هل.دارچین.بیکینگ پودر:هرکدام:1ق چ - روغن برای سرخ کردن

در صورت دلخواه:مقداری جوز هندی رنده شده(من ریختم)
طرز تهیه : ابتدا تخم مرغ و شکر و وانیل را با همزن دستی میزنیم تا شکر کمی حل شود.بعد شیر را اضافه و هم میزنیم. بعد کدو حلوایی را که قبلا با کمی آب پخته و له کرده ایم را اضافه میکنیم.تمام ادویه ها را اضافه و هم میزنیم.سپس آرد را که با بیکینگ پودر مخلوط کرده ایم الک کرده به مواد بالا اضافه میکنیم و بعد گردو را اضافه و هم میزنیم.روغن را در تابه ریخته تا گرم شود.سپس یک ملاقه بزرگ از مواد برداشته و در تابه میریزیم.در تابه را میگذاریم تا یک طرف که کاملا سرخ و مواد بسته شود .در تابه را برداشته و کاکا را برمیگردانیم تا طرف دیگر هم سرخ شود ولی دیگر نیازی به گذاشتن در تابه نیست...و همینطور ادامه میدهیم تا تمام مواد سرخ شود...امیدوارم درست کنین و خوشتون بیاد.
Sara Sabet :تمام این کارهارا میتوان بدون پوره کدو حلوایی هم انجام داد.در اینصورت کاکای ساده درست میشود که آن هم بسیار خوشمزه هست.





کاربر فعال
تعداد پست :
1120
۱۷:۰۳   ۱۳۹۱/۲/۲۵
       
نقل قول
باقلا قاتق خوراك گيلانـــــي

مواد لازم براي 7 نفر

1_ پاچ باقلاى سبز يا لوبيا چيتى يا لوبيا رشتى تازه (3 كيلو) يا پاچ باقلاى خشك (500 گرم)

2_ شويد خشك (4 قاشق غذاخورى) يا شويد تر (يك دسته كوچك)

2_ تخم مرغ _ 3 عدد

4_ سير _ يك و نيم بته

5_ زردچوبه _ نصف قاشق چايخورى

6_ فلفل و نمك _ به اندازه كافى

7_ روغن يا كره ( كره طعم خورش را لذيذتر مىكند) _ 200 تا 250 گرم

طرز تهيه

پاچ باقلاى سبز را از دو پوست درآورده تميز مىشوئيم. سير را پوست كنده و پرهاى سير را ريز مىكنيم, آنگاه باقلا و سير ريز شده و زردچوبه و شويد خشك(در صورتى كه شويد تر بكار رود آنرا ريز خرد مىكنيم) و كره را مخلوط نموده در قابلمه يا گمج(كه ظرف سفالى لعاب دار است و معمولا گيلانى ها از آن براى باقلا قاتق استفاده مىكنند) ريخته و ظرف را روى حرارت ملايم گذاشته و باقلا را كمى سرخ مىكنيم, آنگاه آنقدر آب اضافه مىنمائيم تا روى باقلا را بگيرد و خورش آهسته بجوشد تا باقلا بپزد ولى بايد دقت نمود كه له نشود. بعد تخم مرغ را در آن شكسته و در ظرف را مىگذاريم تا تخم مرغ بسته شود. نمك و فلفل زده برمىداريم. اين خورش با كته, ماهىشور و زيتون پرورده يا ماست و ترب سفيد صرف مىشود.

توضيح: در صورت استفاده ازپاچ باقلاى خشك آنرا حدود 10 تا 12ساعت در آب خيس ميكنيم.
تعداد تخم مرغ ها رو ميتونيد به تعداد نفراتي كه اين خوراك رو ميخورن اضافه كنيد

2)
مواد لازم
250 گرم لوبیای مخصوص باقلاقاتق
200 گرم كره
یك بوته سیر
4-3 عدد تخم مرغ
2/1 فنجان شوید خشك یا شوید تازه : 100 گرم
یك قاشق چایخوری زرد چوبه
به مقدار لازم نمك و فلفل

طرز تهیه :
لوبیای مخصوص باقلا قاتق را شسته و یك روز قبل آن را خیس می كنیم . سپس پوست آن را می گیریم . سیر را پوست گرفته و خرد می كنیم و با كره كمی تفت می دهیم . باقلای پوست گرفته را اضافه می كنیم و خوب تفت می دهیم . زرد چوبه و شوید را اضافه می كنیم و كمی تفت می دهیم . به باقلا آنقدر آب اضافه می كنیم تا یك بند انگشت روی آن را آب بگیرد . شعله را ملایم كرده و می گذاریم بپزد ، ولی له نشود . نمك و فلفل آن را میزان كرده و 3 عدد تخم مرغ را هم می زنیم و به خورشت اضافه می كنیم و در ظرف را می گذاریم تا تخم مرغ ها كمی سفت شوند و سپس آن را در ظرف می كشیم . یكی از تخم مرغ ها را نیمرو كرده و در وسط ظرف خورشت قرار می دهیم .
یادآوری :
1- اگر لوبیای باقلا قاتق را كمی سرخ كنیم ، هنگام پختن له نمی شود .
2- این نوع خورش باید كمی آب داشته و جا افتاده باشد .
نكات تغذیه ای :
این غذا ، یكی از غذاهای محلی ، مخصوص نواحی شمال ایران است . بهتر است غیر از غذاهای روزمره و عادی در برنامه های غذایی امان ، با طرز پخت غذاهای محلی نواحی دیگر نیز آشنا شویم .
این غذا ، یك غذای خوشمزه و لذیذ است . بهتر است شما هم آن را امتحان كنید .
در تهیه این غذا از گوشت استفاده نشده است ، ولی نگران نباشید زیرا تخم مرغ یك جانشین مناسب برای گوشت است . انرژی حاصل از یك عدد تخم مرغ 75 كالری است كه معادل انرژی یك واحد ( 30گرم) گوشت با چربی متوسط است .
لوبیای مخصوص باقلاقاتق نیز منبع پروتئین گیاهی خوبی است كه همراه با تخم مرغ ، باعث افزایش كیفیت پروتئین غذا در حد پروتئین گوشت می شود . این غذا را هم می توان با پلو و هم با نان میل كرد . انرژی این غذا در كل ، 2728 كالری است كه اگر توسط 5 نفر میل شود سهم هر فرد از انرژی 5/545 كالری خواهد بود





کاربر فعال
تعداد پست :
1382
۱۱:۴۹   ۱۳۹۱/۲/۳۰
       
نقل قول
انار بیج
( گيلاني )

▪ آب‌: به‌ مقدار نیاز
▪ آب‌ انار ترش‌: نصف‌ لیوان‌
▪ گوشت‌: نیم‌ كیلو به‌ صورت‌ خورشی‌ خرد شده‌
▪ جعفری‌ خرد شده‌: یك‌ كیلو
▪ سبزی‌ محلی‌ (واران‌ بو): ۳ قاشق‌ غذاخوری‌
▪ گلپر: یك‌ قاشق‌ چایخوری‌
▪ پیاز: یك‌ عدد
▪ نمك‌ و فلفل‌: به‌ میزان‌ كافی‌
▪ روغن‌: یك‌ قاشق‌ غذاخوری‌
▪ زردچوبه‌: یك‌ قاشق‌ چایخوری‌


● طرز تهیه‌:

ابتدا تمامی سبزیجات را داخل آسیاب سبزی خورد کن میریزیم و کاملا ریز میکنیم
گوشت‌ را همراه با كمي از جعفري را به صورت كوفته قلي قلي كوچك در آورده و داخل‌ ظرفی‌ ریخته‌ كمی‌ سرخ‌می‌كنیم‌
براي خورشت سبزی‌ را در ماهيتابه اي ريخته كمي سرخ كنيد و پیاز رنده‌ شده‌ را به‌ آن‌اضافه‌ می‌كنیم‌ و خوب‌ تفت‌ می‌دهیم‌، بعد نمك‌،فلفل‌، زردچوبه‌ و گلپر و سپس‌ آب‌ انار را به‌ آن‌اضافه‌ كرده‌ و روی‌ شعله‌ قرار می‌دهیم‌، به‌ میزانی‌كه‌ گوشت‌ خوب‌ بپزد، سپس‌ چند لیوان‌ آب‌داخل‌ ظرف‌ ریخته‌ و می‌گذاریم‌ مواد خوب‌ جابیفتد.

روش دوم

تذكر لازم: تهيه اين خورش وقت زيادى مىگيرد

مواد لازم

1_ مغزگردوى سائيده شده _ 350 گرم

2_ سبزى: تره, جعفرى, گشنيز و نعناع _ يك كيلو

يك دسته كوچك خلواش(خنش) و شوشاق

3_ گوشت چرخ كرده گوساله _ نيم كيلو

4_ پياز متوسط _ 1 بته

5_ رب انارترش يا آب انار يا آب غوره _ به حدى كه خورش ترش شود

6_ نمك و فلفل و زردچوبه _ به اندازه كافى

طرز تهيه

مغزگردو را مثل گردوى خورش فسنجان مىسائيم تا نرم شود. سبزى ها را تميز نموده و شسته مىگذاريم تا آبش برود و بعدا ساطورى ريز خرد نموده با روغن سرخ مىكنيم. پياز را در گوشت چرخ كرده, رنده نموده ونمك و فلفل را اضافه كرده با هم مخلوط مىكنيم, آنگاه از گوشت چرخ كرده كوفته هاى كوچك , از يك گردو كوچكتر درست مىكنيم. سپس گردوى سائيده شده را با سه يا چهار ليوان آب و كمى زردچوبه مىگذاريم با حرارت ملايم چند ساعت بپزد تا مثل فسنجان به روغن بيفتد, سپس سبزى سرخ كرده را اضافه نموده باز مىگذاريم چند جوش بزند تا سبزى پخته شود, آنگاه كوفته ها را يك يك داخل خورش كه در حال جوشيدن است مىاندازيم تا خورش ازجوش نيفتد و كوفته ها باز نشود. ترشى را اضافه مىكنيم روى آتش ملايم چند جوش ديگر كه زد و هنگامى كه كوفته ها پخته شد و خورش جا افتاد برمىداريم. غلظت اين خورش مثل فسنجان است و بايد كم آب باشد




سیب ترش  |
کاربر فعال
تعداد پست :
1382
۱۹:۰۸   ۱۳۹۱/۳/۲۷
       
نقل قول
کباب ترش گیلانی

ابتدا گوشت را به وسيله بيفتك كوب مي‌كوبيم تا كاملا'' نازك و خرد شود سپس پياز را رنده مي‌كنيم و با گردو و چوچاق (سبزي معطر محلي گيلان) و رب انار و نمك و فلفل مخلوط مي‌كنيم چون این سبزی گیلانی هست شما از جعفری وگشنیز هم می توانید استفاده کنید باید 12 ساعت در یخچال در ظرف در بسته نگهداری شود

مـــــــــواد لازم :
گوشت راسته كبابي :: نيم كيلو
پياز درشت :: 1 عدد
گوجه فرنگي :: به دلخواه
چوچاق (شيشاق) :: 1 قاشق غذا سوپ خوري
رب انار ترش :: 1 قاشق غذا خوري
گردوي چرخ شده :: 100 گرم
نمك و فلفل :: به ميزان لازم
روغن يا كره :: نصف قاشق غذا خوري
آب :: نصف پيمانه پلو پزي

طــــــــرز تهيه :
ابتدا گوشت را به وسيله بيفتك كوب مي‌كوبيم تا كاملا'' نازك و خرد شود سپس پياز را رنده مي‌كنيم و با گردو و چوچاق (سبزي معطر محلي گيلان) و رب انار و نمك و فلفل مخلوط مي‌كنيم . بر روی منقل می پزیزم اگه منقل نبود با کباب پز گازی هم میشه این کباب اسمش کباب ترش هست وخیلی خوشمزه در ظمن در رستوران های گیلان این سرویس رو برای مهمونهای عزیز سرو می کنند که من همه رو براتون تو عکس گذاشتم اون ظرف ماست هم اسمش ماست برانی هست که مواد لازمش بادمجون کبابی/// ماست چکیده ////موسیر /// ونمک ونعنا ریختم داخل ظرفهای کوچک گردو ///اشپل ///باقالی مازندرانی//// پیاز/// فلفل سبز ///زیتون //// وماست برانی هست این کباب با نون هم خیلی خوشمزه




سیب ترش  |
کاربر فعال
تعداد پست :
1120
۰۱:۴۴   ۱۳۹۱/۵/۱۰
       
نقل قول
شامی گیلانی

////لپه 1 کیلو //// نخود 1/5 لیوان //// پیاز درشت 1 عدد ////// سیب زمینی 2 عدد متوسط //// گوشت گردن 1 کیلو و 300 گرم ////////////////طرز تهیه گوشت را جدا پخته و پس از پختن خوب ریش می کنیم حبوبات و بقیه مواد لازم را با مقداری اب می پزیم تا جایی که اب حبوبات خشک شود و کاملا له و پخته شود پس از سرد شدن 2 با ر با چرخ گوشت چرخ می کنیم البته سیب زمینی و پیاز رو هم با همون حبوباتمون چرخ می کنیم بعد گوشت پخته شده و ریش شده را به مواد اضافه می کنیم (اینجا یه توضیحی در مورد گوشت میدم من همیشه برای شامی و یا آش که گوشتمون کش داربشه تو غذا پس از پخته شدن گوشت وریش کردن دوباره تو قابلمه میزارم با یه کم ابخود گوشت بپزه و با گوشت کوب خوب له می کنمش با این کار شامی شما کش دار میشه وخیلی خوشمزه البته تو اش ها هم که گوشت داره شما می تونید این روش رو انجام بدید ) دوستان من این مواد لازم اماده شده رو برای 1 ماه ماه رمضان اماده می کنم یعنی اون رو به هفت قسمت مساوی تقسیم می کنم و داخل پلاستیک گذاشته در فریزر قرار می دم و هر وقت می خوام امادش کنم 1 بسته رو با 1 عدد تخم مرغ ///مقداری نمک وفلفل و زردچوبه و اگه تمایل دارید 1 قاشق ارد سوخاری(اجباری نیست) مخلوط می کنم وبه شکل گرد که وسطش رو هم سوراخ می کنم تو روغن سرخ می کنم نوش جان





شماره صفحه
+
-
برو
بروز رسانی
 
 
پاسخگویی
v
 
ثبت نظر
صفحه پیشرفته
     
«  موضوع قبل زیربخش موضوع بعد »
غذاهای محلی خراسان غذاهای محلی غذاهای ترکی